Het eten in Italië smaakte overal zalig
Of we nu in een klein
café aten of in een groot restaurant
Vaak waren de gerechten gemaakt met weinig ingrediënten maar was
de smaak puur en verrukkelijk
Je kon proefen dat alles veel zon had gehad. Nergens smaken de
tomaten zo lekker als in Italië
Ze gebruiken alleen verse ingrediënten van de beste kwaliteit
De zelfgemaakte pasta is niet te vergelijken met gekochte pasta. Je proeft de
eieren er bovenuit
Salade met Mozzarella, tonijn, zoete druiven, heerlijke olijfolie, tomaten en
olijven, carpaccio met grana padano kaas, meloen met parmaham, pizza uit een
houtoven, panini`s voor tussen de middag en zo kan ik nog wel even doorgaan. We
hebben gesmuld
Een klassieke
Italiaanse maaltijd is als volgt opgebouwd :
Antipasto: affettato (gesneden
vleeswaren), crostini, bruschette, prosciutto met mozzarella, prosciutto met
meloen etc.
Primo piatto: minestra, pasta, risotto
Secondo
piatto: vlees of vis met daarbij
apart te bestellen contorni zoals sla, groente of
aardappeltjes uit de oven
Frutta: fruit
Dolce: ijs, sorbetto, semifreddo (b.v.
tartufo, tiramisù), taart, soms met zoete (mousserende) wijn
Caffè
Als afsluiting na het eten natuurlijk een echte cappuccino met een heerlijke dikke laag schuim waar regelmatig een
figuurtje in werd gemaakt
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Thank you for leaving a comment. To prevent spam, I moderate all writen comments to my blogposts before publishing --- Dankjewel voor je reactie. Om spam te voorkomen, modereer ik elke reactie voordat deze definitief word geplaatst.