dinsdag 19 november 2013

Italiaans ijs wordt gemaakt van verse ingrediënten


In San Gimignano kwamen we de "Gelateria di Piazza" tegen


Met grote letters stond er op de gevel te lezen dat ze meervoudig wereld kampioen ijs maken waren geweest


Daar moesten we natuurlijk even een ijsje proeven
maar we waren niet de enige die dat dachten want er stond een lange rij voor de ijszaak


Als je dan eindelijk aan de beurt bent valt het nog niet mee om te kiezen


Italiaans ijs wordt gemaakt van verse ingrediënten en alles ziet er dan ook even lekker uit


We hebben gesmuld van de ijsjes maar om nu te zeggen dat ze zoveel lekkerder waren dan al die andere ijsjes die we tijdens de vakantie hebben geproefd



Alle ijsjes die we geproefd hebben waren heerlijk


 Met stukken verse aardbei, nootjes en brokken chocolade en in allerlei verschillende smaken



In Florence zag ik zeg een ijszaak waar ze verse vruchtenijsjes aan een stokje in de vitrine hadden staan


Ik heb ze niet geproefd maar ze zagen er wel erg lekker uit





2 opmerkingen:

  1. Ja lekker hé Xandra? En dan te bedenken dat het Italiaanse ijs ontdekt is door de Fransen!

    Groetjes Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke informatie Thea dat wist ik niet dat het een ontdekking van de Fransen was ")

    Groetjes Xandra

    BeantwoordenVerwijderen

Thank you for leaving a comment. To prevent spam, I moderate all writen comments to my blogposts before publishing --- Dankjewel voor je reactie. Om spam te voorkomen, modereer ik elke reactie voordat deze definitief word geplaatst.