dinsdag 1 juli 2014

De Cubaanse Hutia (boom rat) wordt gegeten met noten en honing


Hutia`s zijn een familie van op cavia's en beverratten lijkende knaagdieren die voorkomen op eilanden in de Caribische Zee en in Venezuela

Hutia's leven op Cuba, Jamaica, Hispaniola, de Bahama's en een aantal omliggende eilanden, maar veel soorten hebben een kleiner verspreidingsgebied

Ze hebben een brede kop met kleine ogen, een korte hals en vijf tenen per voet met gekrulde klauwen


Hun vel is relatief dik en de kleur varieert van grijs tot bruinachtig

Hutia's wegen tot 9 kilo en worden 20 tot 50 cm lang en leven in bossen en bergachtige gebieden en sommige soorten leven deels in bomen

Ze eten voornamelijk planten, maar sommige soorten eten ook insecten en kleine gewervelden

Hutia's hebben een lange draagtijd maar de jongen blijven niet lang in het nest

Hutia's worden bedreigd, onder andere door hun over het algemeen kleine verspreidingsgebied, jacht en concurrentie van ingevoerde zoogdieren

Oorspronkelijk waren er ongeveer 40 soorten

Daarvan leven er nu nog 13, maar daarvan zijn er 5 met uitsterven bedreigd, en slechts één soort, de Cubaanse hutia (Capromys pilorides), wordt door de IUCN als veilig beschouwd

In Cuba wordt er op ze gejaagd en ze worden gekookt
gegeten met noten en honing

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Thank you for leaving a comment. To prevent spam, I moderate all writen comments to my blogposts before publishing --- Dankjewel voor je reactie. Om spam te voorkomen, modereer ik elke reactie voordat deze definitief word geplaatst.