zaterdag 3 november 2012

Het heerlijke Italiaanse eten



Het eten in Italië smaakte overal zalig


Of we nu in een klein café aten of in een groot restaurant


Vaak waren de gerechten gemaakt met weinig ingrediënten maar was de smaak puur en verrukkelijk


Je kon proefen dat alles veel zon had gehad. Nergens smaken de tomaten zo lekker als in Italië


Ze gebruiken alleen verse ingrediënten van de beste kwaliteit

De zelfgemaakte pasta is niet te vergelijken met gekochte pasta. Je proeft de eieren er bovenuit


Salade met Mozzarella, tonijn, zoete druiven, heerlijke olijfolie, tomaten en olijven, carpaccio met grana padano kaas, meloen met parmaham, pizza uit een houtoven, panini`s voor tussen de middag en zo kan ik nog wel even doorgaan. We hebben gesmuld


Een klassieke Italiaanse maaltijd is als volgt opgebouwd :

Antipasto: affettato (gesneden vleeswaren), crostini, bruschette, prosciutto met mozzarella, prosciutto met meloen etc.

Primo piatto: minestra, pasta, risotto

Secondo piatto: vlees of vis met daarbij apart te bestellen contorni zoals sla, groente of aardappeltjes uit de oven

Frutta: fruit

Dolce: ijs, sorbetto, semifreddo (b.v. tartufo, tiramisù), taart, soms met zoete (mousserende) wijn

Caffè


Als afsluiting na het eten natuurlijk een echte cappuccino met een heerlijke dikke laag schuim waar regelmatig een
figuurtje in werd gemaakt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Thank you for leaving a comment. To prevent spam, I moderate all writen comments to my blogposts before publishing --- Dankjewel voor je reactie. Om spam te voorkomen, modereer ik elke reactie voordat deze definitief word geplaatst.